Pages

29. märts 2014

ESTONIAN MADEMOISELLE / PUCES DU CANAL LYON


ESTONIAN MADEMOISELLE on mu armsa sõbranna, Marta, elust Prantsusmaal, Lyoni linnas. Paar korda kuus räägib ta kohalikust elust ja olust. Seekord külastas ta vägevat ''luks''vanakraamiturgu ja muljed on siin! :)


Ma tohutult igatsen Eesti kaltsukaid! Kahjuks siin ei ole taaskasutamine nii pop kui Eestis. Siin on taaskasutamine mõeldud rohkem nendele, kes seda tõesti vajavad. Aga, õnneks ma lõpuks läksin ühele vanakraami turule, millest ma olin kuulnud juba varem – Les Puces du Canal. Ma olin kuulnud, et see olevat avatud vaid pühapäeval, seega kuidagi moodi ma sinna lihtsalt ei jõudnud. Nüüd aga nädala alguses tuli mul jube tahtmine sinna minna. Uurisin siis internetist, ja tuli välja, et tegelikult on see avatud kolm korda nädalas – neljapäev, laupäev ja pühapäev. Nõndaks siis, võtsingi käigu ette laupäeval. 


Kui sinna kohale jõudsin, olin üsnagi üllatunud. Kõik see süsteem, mis neil seal on kujundatud on ülimalt lahe! Esiteks on neil siuke suuuuuuuuuuuuuur laohoone ning sinna sisse on ehitatud ruumid või nö boxid. Mulle küll tundub et igaüks sinna päris müüma minna ei saa. Tegemist on siiski professionaalsete nö vanakraami kokkuostjatega (Aga ma arvan, et oma vanakraami võib sinna heameelega viia).


Mis mulle meeldis, oli see, et kõik olid oma boxid ära kujundanud. Seda oli nii tore vaadata! Mitte et lähed kuskile kilakola vahele ronima ja uurima, et oi mis selle laua all küll peituda võib. Vaid kõik oli kenasti nö tubadeks kujundatud. Mõndades olid isegi trepid... mis mitte kusagile ei viinud...

Enamus mööblitest olid täielik antiik. Siis oli seal ka selliseid tegelasi, kes on vana mööbli uueks teinud ja kui aus olla, siis ala IKEA stiilis mööblit ei leidunud sealt kohe üldse. Kõik olid kas antiiksed, restaureeritud või ümber disainitud. Mulle isegi meeldis see tegelikult, sest et kui sa midagi sealt ostad, siis tead,et see on ainulaadne!


Hindade koha pealt ma olin üllatunud.. Kõik oli nii kallis.. Kuigi noh, antiik ongi ju kallis! Kuid siiski... pisike öökapike 70 euri, ok! Ma läksin tegelikult ühe kapikese/laua otsingule, mida panna koridori näiteks võtmete ja kirjade jaoks, aga ma ei raatsi küll siukse kõrge hinna eest osta kasutatud mööblit.. Eriti veel kuna ma pole siuke suur antiigi fänn.. Ma oleks ostnud sealt ühe kapikese ja kodus selle ise mingiks ilusaks värviks värvinud :)


Kokkuvõtteks, olin ma siiski üli vaimustatud, sest kõik oli nii armas! Omanike koerad jooksid seal ringi ja siuke armas õhkkond oli. Kõik teadsid seal teineteist (need müüjad) ja naersid jnejne. Kolm kohvikut oli isegi seal kokku! Mõnus crepes’ide lõhn oli igalpool üleval. Töötaks ise ka hea meelega seal, miks mitte ju? Tore oleks ju koguaeg planeerida ja kujundada oma boxikest! :D 


Lisaks võite ka uurida nende Facebooki lehte, sest nad lisavad alati uusi pilte (SIIN). Sealt saate rohkem aimu, milline see kõik välja näeb. Minu pildid kahjuks ei anna seda kõike nii hästi edasi :)

- Marta

1 kommentaar:

  1. Oh, nüüd, kus ma ise olen ka Prantsusmaal ära käinud, on neid jutukesi hoopis teine lugeda. Ja tänane teema oli veel eriti minule! Äkki Sa tead YouTube's tuntud essiebuttonit - tema oma vlogimise kanalil pidevalt filmib, kuidas elukaaslasega vanakraamiturgudel käivad ja need on lihtsalt niiiiiii lahedad! Eestis võiks ka rohkem sellist VANAkraami olla, tihtilugu müüakse vanakraamiturgudel vanasid H&M riideid või eBayst tellitud hiina soppa kahekordse hinnaga :(

    VastaKustuta

Copyright @ STORY TELLING. Blog Design by KotrynaBassDesign