8. apr 2014

RAINBOW SALAD*

*via Green Kitchen Stories

Ma olen  suuuuuuuur salatisõber ning sööks seda vist igapäev :) Seega otsustasin täna Teiega jagada üht põnevat salati retsepti!

Mõni koostisosa oli mulle algul võõras, aga guugeldades saab alati targemaks ning olen kindel, et suuremates toidupoodides (nt Solaris) on kõik vajalik olemas.

Koostisosad: (6le inimesele)

250ml/ 190g toorest kinoad (läbipestud)
6 endiiviat - pooleks lõigatud
1 spl mett
1 spl külmpressitud oliivi/kookoseõli
1 spl meresoola
1 peotäis kreeka pähkleid
500 ml/ 600 g keedetud kikerherneid
2 õuna, õhukeselt viilutatud
4 toorest peeti, õhukeselt viilutatud
4 suurt tomatit, ka õhukeselt viilutatud
100 g rohelist salatit - enda valikul
2 avokaadot - kivi eemaldatud ja vili viilutatud
200 g näpu vahel purustatud kitsejuustu

Kaste:

2 spl külmpressitud oliiviõli
2 spl sidrunimahla
2 spl mett
näpuotsaga soola ja pipart



Töökäik:

Pane ahi tööle ja kuumuseks 175°C. Aseta läbipestud kinoa pannile, lisa 2 tassi vett, näpuotsaga soola ja aja keema. Keemise hetkel vähenda kohe kuumust poole võrra ja lase 15-20 minutit vaikselt podiseda. Siis lase jahtuda. Aseta poolitatud endiiviad küpsetuspaberile, nõruta meega ja oliiviõliga üle. Küpseta 20 minutit ahjus, kuni endiiviad on pehmed, kuldsed ja õrnalt krõbedate servadega. Paar minutit enne nende valmimist, aseta ettevaatlikult soolaga kreekapähklid küpsetuspaberile, küpseta neid, ühekorra ümber keerates. Valmista ette ülejäänud koostisosad ja sega kokku kastme koostisosad.

Salati kokkupanemine: Aseta kinoa, kikerherned, õunaviilud, peediviilud, tomativiilud, roheline salati, avokaadoviilud ja kaste suurde kaussi. Sega hoolega. Aseta salati peale küpsed endiiviad ja pähklid ning kitsejuust. Serveeri leiva ja võiga.

voila!

- Marili

3 kommentaari:

  1. Wauuu... Kui ilusad pildid! Kohe kutsub seda retsepti katsetama :)

    VastaKustuta
  2. Vot see näeb alles isuäratav välja!! ;)

    VastaKustuta