Pages

29. sept 2014

FOOKUSES: TATTOOS

Hoiatan: järgnev postitus on väga aus.

Teie poolt tuli huvi, siis minu poolt tuleb postitus! Täna kirjutan oma tatoveeringutest, nii pikalt ja laialt, kui oskan. Ma arvan, et ei hakka kirjeldama protsessi, valu, paranemist jms, kui keegi väga tahab teada, siis kirjutage mulle - aga põnevam on vist lugeda, et miks sai tehtud, kus sai tehtud. 

Alustame siis täiiiiesti algusest - ma tahtsin endale tatoveeringut juba kuskil.. 16-aastasena. Õnneks (!!) mu ema ütles mulle, et ma ei või ühtegi tatoveeringut ja neeti teha, kuni ma olen 18 (siiani olen super tänulik selle eest, kuna praegu oleks mu nägu mingeid eriti koledaid neediauke täis - 14-16 on ju siiski periood, kus tahaks katsetada ja rebel olla). Vist nabaneeti võisin teha, aga seda ma ei teeks never. Ka praegusel ajal. See selleks - sain 18 lõpuks täis ja kolm päeva hiljem oli mul esimene tatoveering käe peal. Mu esimene beebi oligi pisikene täht paremal käelabal ja tehtud sai see Paides, tuttava poolt. Selle tähe põhjus on muidugi eriti romantiline - eks ikka armastus - esimene tõeline sügav armastus. Miks me arvasime, et see tähe tatoveerimine näitab meie armastust üksteise vastu? Who knows... vähemalt ei ole mul ''Mattis 4ever'' kuskil tagumiku peal, eksole :) Anyway, toonasel poisssõbral on see täht vasakul käel, minul paremal. 
Ma ei märka seda ise enam üldse, aga eks teistele jääb see koheselt silma ning küsimused ei lõppe kunagi - väga mitu korda olen öelnud lihtsalt ''esimene armastus'' ja siis mananud näole sellise kurva grimassi, et keegi õnneks midagi edasi ei küsi :D
Teine tatoveering/ud tulid esimesest paar kuud hiljem - tuhin on nii suur sees (''finally 18'')! Palju katsetusi erinevate kujunduste ja fontidega ning varsti oligi inhale - exhale sündinud. Ma olen nüüd üleni aus Teiega - ma ei tea, miks ma need tatoveeringud tegin. Täitsa ausalt! Kindlasti ei olnud 18-aastane Marili see inimene, kes täna, seega... whyyy the hell... Eriti võimas on aga see, et need kaks tatoveeringut on t-ä-i-e-s-t-i minu omaks saanud - kõik õpingud, teadmised, nii nii palju käib kokku just nende tatoveeringutega (inhale - sisse hingama; exhale - välja hingama). Just selle nädala kolmapäeval käisin Eckhart Tolle loengut kuulamas, mis täpselt sama teemaga haakus (hingamine, selle jälgimine, kohalolek). Seega võin vast öelda, et mingi alateadvus ütles mulle, et just need sõnad on õiged! Ja alles aastad hiljem ma saan aru, et miks :) hästi veider minu jaoks, aga näedsa.. elu ongi veider.
Nüüd siis kõige uuema beebi juurde - eelmisel esmaspäeval Tallinnas (Müürivahe 30) tehtud Hamsa sümbol. See sümbol ilmus mu ellu täiesti ootamatult, küllap siis miskine ''tõmme''. Hakkasin seda kaelas kandma, igapäevaselt, ühel hetkel oli see nii minulik, et ei kujutanud teistmoodi ettegi. Kannan seda siiani igapäev kaelas või siis kõrvas. Idee see endale tatoveerida tuli sellel suvel, Haapsalus Joogafestivalil, kus lasin selle endale hennaga käele teha. Siis sain pea kaks nädalat seda vaadata, et kuidas see minuga kokku sobib. Väga hästi sobis! Siis algaski suurem otsingutöö, et millise disainiga, mis suuruses jne. Tulemusega olen nii rahul, et rohkem rahul ei oska ollagi! Disain on siis interneti inspiratsiooni, enda ja tatoveerija mõtete kombo. Tähendus on isiklik - eks igaüks saab ka huvi korral guugeldada, et mida see sümbol ''muidu'' tähendab.
Millalgil novembri kuus tahaksin tagasi minna ja vanad tatoveeringud jälle ilusaks ja ''teravaks'' teha, samuti võibolla midagi uut ja armsat teha.. See on tõeline haigus ja sõltuvus, see tatoveerimine. Võibolla aastate pärast olen siis üleni tindiplekke täis - mulle küll meeldivad üsnagi väikesed, aga palju väikeseid annabki kokku suure pildi :D

Nüüd olen korralikult jutustanud ja ausalt oma tatoveeringute lood ära rääkinud. Mõni päev kahetsen neid meeletult - nii siiralt mõtlen, et ma olen ikka üks väga rumal inimene, kes endale selliseid asju keha peale on lasknud kirjutada. Miks? Ma ei tea, eks tulevad ette isa sõnad, et ma ei saa nüüd never ever tööd, kui mul on käe peal täht. Well.. :)
Tegelikult meeldivad need mulle väga, minu jaoks on nad väga minulikud, väga naiselikud ja õrnad.

Kui ma nüüd mingit teemat ei käsitlenud, aga tekkis küsimusi, siis laske tulla :)

- Marili

ps: kas kellelgi teist on ägedaid tatoveeringuid? Jagage kogemusi ja pilte!

3 kommentaari:

 1. See pisike täht on väga armas (: Aga kõige rohkem meeldivad mulle kindlasti need inhale - exhale!
  Ja kuigi mulle väga meeldivad igasugu tähenduslikud tatoveeringud, siis oma keha ma tatoveerinud ei ole ja arvestades seda, et ma olen nii kaalud kui vähegi kaalud olla saab, siis ei julgegi ma endale midagi peale lasta joonistada, sest paari päeva pärast ei pruugi ma enam nii õnnelik selle üle olla. But never say never!

  *Merrific*

  VastaKustuta
 2. Minu oma on selline http://www.pinterest.com/pin/248260998181939565/
  Ma ei tea, kui äge see küll teiste jaoks on, aga mulle meeldib. :)

  VastaKustuta

Copyright @ STORY TELLING. Blog Design by KotrynaBassDesign