Pages

1. juuli 2017

Mis kristallipoodidega toimunud on?


Üleval minu ettekujutus mõnusast kristalli/esoteerika kauplusest. 


Ma usun, et olen päris hästi kursis Eestis asuvate kristallipoodidega ja kahjuks pean tõdema, et uue aja mood on pood teha võimalikult kriiskav-valge ning lausa.. steriilne. Ma ei hakka mainima, millise poe külastusest see postitus ajendatud on, sest sel kauplusel on tuhandeid fänne ning ma lihtsalt ei taha negatiivset energiat sellest. Küll aga on mul lubatud siin kirjutada oma suurest kurbusest, sest kristallipoed ei tohiks olla nii heledad ning külmad! Kus on kadunud kõik maagia, see aura, müstilisus?

Tõsi, see ei ole täiesti kadunud, vanalinnas leidub nii mõnigi ''pesa'', kus on endiselt veidi hämar ja asju on esmapilgul liiga palju, et keskenduda. Aga uus trend liigub sinna suunda, et kõik on nii.. vastikult ametlik ja väiksemagi kristalli puudutamise peale lendab sulle poemüüja külje alla... Ei, ma ei taha! Tahan omas energias rahulikult vaadata, näiteks hoopis siin veidi istuda ja mediteerida selle kristalliga. Muidugi kõik müüjad ei ole agressiivsed ning minu abist keeldumise peale nad eemalduvad, aga siiski jäävad silma nurgast jälgima, et mida ma ikka korda saadan. 
See ei ole minust veider, et selliseid asju soovin, vanasti oligi nii. Sa läksid ja mõtlesid, mediteerisid, tunnetasid! 

Mulle tundub praegu, et kähku sisse, loe paberi pealt, et mhm mmhmh, kalad, ametüst, armastus, selgeltnägemine, stressimaandus, jah, jah, kivi kassasse, raha ja head aega! Paljudes kohtades on enamik kivisid üldsegi klaasi taha paigutatud...

Võib-olla olen ma nii naiivne, kas varguseid on nii palju, et ruumid peavad kriiskavalt valged olema ning müüjatel silmad punnis klientide jälgimisest? Kui nii, siis üritan mõista ning kurbus kasvab suuremaks... Õnneks olen kohanud siiani vaid positiivseid tegelasi, kellega jutustamisel kaob ajataju. Tavaliselt, mida veidrama välimusega tegelane, seda põnevamad lood!

Selline siis tänane rant. Ma ei ole ammu blogis arvamust avaldamas käinud, sest noh, arvamusi on nii palju erinevaid ning tavaliselt ma lihtsalt kurdan iseendale natukene aega. Aga siis näen, et enamus jagavad oma mõttekäike alati nii põnevalt ja mõtlen, et miks mina ennast piiran...

Aga mis sina arvad, milline võiks üks esoteerikapood olla? 

2 kommentaari:

  1. Valge sisustus ja kristallid letil müüvad, sest Instagrammmm!! Või siis lihtsalt, et valge on üleüldse ka sisekujunduses trend, aga ma täitsa mõistan, miks see müstika võiks kristallide juurde alles jääda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selles poes, mis postituse algatas, ei tohi kusjuures mitte ühtegi pilti teha :D Mõistan seda, et helgus müüb, üleval toodud näidetes on ka enamasti valged seinad nt, aga just selline.. kõik hästi prim ja proper olemine ei sobi sellisesse maailma :D ah, ma lihtsalt bitter vist

      Kustuta

Copyright @ STORY TELLING. Blog Design by KotrynaBassDesign